Loading...
Salone del Mobile 2024

Tijdens Salone del Mobile hebben we een overvloed aan interessante ontwikkelingen op bedrijfs- en productniveau gezien. Ook zagen we dat er veel geëxperimenteerd werd met 3D stoffen en materialen, felle kleuren en 70s stijlen.

Sustainability:
Een van de hoogtepunten op het gebied van duurzaamheid was de lancering van de Catifa Carta door Arper (01). De kuip van deze stoel, gemaakt van 29 samengeperste kraftpapieren vellen, is niet alleen vervaardigd uit natuurlijke materialen, maar kan aan het einde van de levenscyclus ook worden gebruikt als bodem voor het regenereren van herbebossings- en landbouwprojecten ter bevordering van biodiversiteit.

Andreu World (03) liet niet alleen duurzame productinnovaties zien, maar toonde ook hun voortgang als carbon neutrale organisatie, met certificeringen zoals B Corp, Cradle to Cradle seal, etc.

Productinnovatie:
Op het gebied van productinnovatie bracht Moroso vernieuwing met meerdere nieuwe stoffen in samenwerking met Febrik (04) en de One page Lounge stoel (05).  
Bij Moooi trok de Hanna chair (02) direct onze aandacht vanwege het design, zitcomfort, de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de optie tot stapelbaarheid.  
Softline introduceerde vele nieuwe modellen zoals de Vista, de stapelbare Hon kruk en de Ruffle stoel (06). Muuto introduceerde onder andere de nieuwe Doze lounge chair low back (07).

E15 viel op met een elegante oplossing voor de toekomstige elektrificatie, waarbij de traditionele stekker wordt vervangen met USB, USB-C en micro-USB (08).
Karl Andersson & Soner (09) verraste ons met de ronde of vierkante klaptafel met zowel het frame als het blad van hout gemaakt. Deze is verkrijgbaar in zowel hoge als lage tafel.
Poltrona Frau toonde vernieuwende lederen met een 3D relief (10), wat resulteerde in opvallende designs. Daarnaast was de Squash Chair (11) een mooie en bovenal comfortabele aanwinst voor hun collectie.  

Diverse merken grepen terug naar designs uit het verleden, zoals de Artifort (12) F504 en F506 met nieuwe lakkleuren, of de Cornaro bank van Cassina (13).  

3D design zagen we ook terug in behang van Arte (14) bij de Moooi exhibitie, en geprint in tafelbladen bijv. MDF Italia met de Tense Material Heritage Table (15) of de houten Kata Chair van Arper.

Opvallend zijn ook de glossy uitvoeringen en felle kleuren, wat wij onder andere bij de Caementum tafeltjes van Pedrali (16) zagen, en diverse stofferingen in uitgesproken kleuren als geel en paars. Ook zagen we velen organische vormen en modulaire mogelijkheden zoals de Plus Sofa van LaPalma (17). Daarnaast introduceerde diverse merken flexibele en dynamische verlichting, in de vorm van magneetsystemen en lichtslangen. Denk hierbij aan de Pallana Light of Tubelight (18) van Moooi en de Post lamp van Muuto.  

Deze innovaties tonen niet alleen nieuwe mogelijkheden voor de toekomst, maar benadrukken ook de voortdurende inzet van de merken voor duurzaamheid en vooruitgang.

...

Gerelateerde blogs

No items found.
No items found.